دوشنبه ۵ تیر ماه ۱۳۹۶
گالری
نقشه سایت
معرفی سایت
ثبت نام در سایت
تماس با مدیر
پیشنهادات
پیوندها
تبلیغات در سایت
پذیرش سفارش







 


نکات مهم و مفید در پخت کیک

کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

  •  اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
  •  میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
  •  دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
  •  هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
  •  کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
  •  بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
  •  میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
  •  قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.

رویه کیک چسبنده است :

  •  روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است. 
  •  کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)

کیک حالت خیس دارد:

  •  کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
  •  کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است. 
  •  نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.

کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

  •  دمای فر بسیار بالا بوده است.
  •  مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

  •  قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
  •  قالب بیش از حد چرب شده است.
  •   مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مقدار مایعات زیاد بوده است.
  •  کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
  •  هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
  •  پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
  •  میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
  •  قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
  •  کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
  •  در فر قبل از پخت باز شده است.
  •  دمای فر کم بوده است.
  •  مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
  •  بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

  •  فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از 20 دقیقه قبل گرم شود)
  •  شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
  •  مواد به درستی در قالب پخش نشده است.

رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
  •  سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
  •  قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید.
  •  دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
  •  کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
  •  مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.

قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

  •  مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  دمای فر بسیار زیاد بوده است.
  •  میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)

رویه کیک شیبدار و کج است:

  •  فر و یا پنجره فر تراز نیست.
  •  کف قالب کج و شیب دار است.
  •  مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.

رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

  •  گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل 5 سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)

ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

  •       مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.

ته کیک خمیر و سنگین است:

  • مواد کیک خوب مخلوط نشده است.

  •  مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.

  •  تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک کاملا سفت است:

  •  دمای فر خیلی بالاست.
  •  زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)

رنگ کیک تیره وخاکستری است:

  •  از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.

  • کیک چسبنده و خیس است.

  •  سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.

کیک به قالب چسبیده است:

  •  قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
  •  کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
  •  کیک به اندازه کافی نپخته است.

بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

  •  مقدارچربی کیک کم است.
  •  مقدار شکر کیک کم است.
  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
  •  خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)

کیک از لبه های قالب بالا زده است

  •  مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.

کیک منسجم نبوده و خرد می شود:

  •  میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.

پوسته کیک تیره است :

  •  فر بیش از حد داغ بوده است.
  •  دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)

در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

  •  میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
  •  مواد به درستی مخلوط نشده است.

سطح کیک سوخته است:

  •  دمای فر بالا بوده است.
  •  مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.

منبع : مجله هنر آشپزی




سوالات و نظرات

Zahra: سلام من دانشجوی ترم آخر کارشناسی صنایع غذایی هستم. تازه با این سایت آشنا شدم ولی مطالب سایت تو همین مدت کم خیلی برام مفید بوده. بخاطر همین ازتون تشکر می کنم.
یه سوال: علت از بین رفتن رنگ میوه ها توی کیک چیه؟؟؟
یه سوال دیگه: علت لکه های سفید روی کیک چیه؟؟؟
با تشکر فراوووووون
بانوی آشپزخانه: سلام بر شما . از اینکه مطالب سایت مفید واقع شده است خوشحالم.
در مورد سوال اول : گرما سبب تغییر رنگ میوه می شود.
سوال دوم منظورتون از لکه های سفید را متوجه نشدم.
موفق باشید.
Zahra: سلام از اینکه جوابمو دادین خیییییییلی ممنونم. راستش تحقیق کلاسی بود واسه همین خودمم نمی دونم که منظور استادمون از لکه سفید چی بود :-)
پاییز زیبایی رو براتون آرزو می کنم ...
بانوی آشپزخانه: سلام بر شما. منم روزهای پاییزی خوبی را برایتون آرزو می کنم.
zeinab:
سهیلا: ارد بیکینگپودردار یعنی چی. ؟ لطفا مقدار بیکینگ پودری که ارد بیکینگپودردار را بوجود می اورد ذکر کنید. با ثشکر.بانوی آشپزخانه: آردی که بسته به وزنشان مقدار لازم بکینگ پودر را افزوده اند مثل پودر کیک هایی که در بسته بندی ها ی پاکتی و جعبه ای بفروش می رسند. بعنوان مثال در ایران پودر کیک رشد یکی از این نوع آرد هاست که البته پودر شکر هم به آن اضافه شده است. در خیلی از کشورها چون تنوع آرد بسیار است این نوع ارد هم بفروش می رسد.
ستاره: سلام خسته نباشید.من چندبار کیک درست کردم اما هردفه وسط اون نپخته میمونه وفقط دور کیک مسوزه.پف کیک هم خیلی خوبه.مشکل از فر هست؟روی 150 درجه میزارم قبلش هم فررو گرم میکنمبانوی آشپزخانه: با سلام.متشکرم
150 درجه اشتباه است. فر را 15دقیقه روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید بعد قالب کیک را در فر بگذارید و بقیه نکات را رعایت کنید.
gandoom: سلام . من امروز دومین کیکم درست کردم ولی نمی دونم چرا پفش خوابید داشتم تو اینترنت دنبالش علتش میگشتم که با سایت شما آشنا شدم و خیلی خوب بود و سریع عضو شدم . درجه فر 180 بود که حس کردم زیاه بعد 10 دقیقه گذاشتم سر 165. این میتونه علتش باشه .وسطش انگار خمیر شده من عاشق کیک درست کردنم و مطمئنم میتونم از سایت شما خیلی بهره بگیرم . ممنونمبانوی آشپزخانه: سلام . خوشحالم که با سایت ما آشنا شدید.
اگر مقدار مواد و روش آماده سازی کیک را به دقت انجام دهید مشکلی پیش نخواهد آمد. علت خمیر بودن وسط کیک احتمالا کم بودن میزان حرارت بوده است . 165 خیلی کم است . همان 180 مناسب است. حدود ده دقیقه قبل از گذاشتن کیک فر را روشن کنید. موفق باشید.
ﻧﺴﺮﯾﻦ: ﺳﻼﻡ ﺧﺴﺘﻪ ﻧﺒﺎﺷﯿﺪ .ﻣﻦ ﻫﺮﭼﯽ ﮐﯿﮏ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﯿﮑﻨﻢ ﭘﻒ ﻧﻤﯿﮑﻨﻪ ﻭﺳﻔﺖ ﻣﯿﺸﻪ .ﻣﻮﺍﺩﺭﻭﻫﻢ ﻃﺒﻖ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪﻣﺨﻠﻮﻁ ﻣﯿﮑﻨﻢ .ﻓﻘﻂ ﻣﺪﺕ ﻫﻢ ﺯﺩﻧﺶ ﺭﻭﻧﻤﯿﺪ ﻭﻧﻢ ﻣﯿﺸﻪ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﺍﻡ ﮐﻨﯿﺪ.ﻣﻤﻨﻮﻥ ﺍﺯﺳﺎﯾﺖ ﺧﻮﺑﺘﻮﻥبانوی آشپزخانه: با سلام . همانطور که در متن خواندید عوامل زیادی هستند باعث می شوند کیک بخوبی آماده نشود. بستگی به نوع کیک داره کیک های اسفنجی سفیده را با کمی پودر تارتار هم می زنید تا کاملا سفت و پفکی شود در یخچال بگذارید زرده هم آنقدر بزنید که کشدار و روشن شود آرد را هم به آرامی به زرده و سفیده اضافه کنید بهتر است از لیسک استفاده کنید و حالت دورانی هم بزنید و در فر که ده دقیقه ای با حرارت 180 گرم شده قراردهید و حداقل بیست دقیقه صبر کنید بعد در فر را باز کنید چون پف کیک می خوابه و بقیه نکات را هم مد نظر داشته باشید. موفق باشید
فاطمه: سلام خسته نباشید
علت اینکه کیک من وسط اس خام منده چیه؟با تشکر
بانوی آشپزخانه: با سلام
احتمالا گرمای فر کافی نبوده است و کیک را زود از فر خارج کرده اید. لطفا در بخش انواع کیک . نکات مهم - مقاله نکات مهم و مفید در پخت کیک را مطالعه بفرمایید. تا بهتر مشکلتان را متوجه شوید. اگر تمام نکات را رعایت کنید مشکلی پیش نمی آید.
http://cookery.ir/pages/default.aspx?mode=article&id=160
sara: سلام من میخوام بدونم که از چه طروفی برای کیک پزی میتونم استفاده کنمبانوی آشپزخانه: سلام . در فر : تفلون - چدن ظروف پیرکس و قالب های سلیکونی
ذر ماکروویو : ظروف پیرکس و قالب های سلیکونی
یگانه: سلام خسته نباشید میشه لطف کنید و به ترتیب مراحل اضافه کردن مواد کیک رو برام بگید ممنون میشمبانوی آشپزخانه: با سلام دستورات مختلفی برای تهیه انواع کیک وجود دارد لطفا بخش انواع کیک را کلیک کنید و دستور انواع کیکها را بخوانید. کیک اسفنجی، شیفون و ....
سارا: پبا سلام میخواستم بدونم چرا من هر وقت کیک میپزم ب محض بیرون آوردن از فر پفش میخوابه . اصلا پف نمیکنه. لطفا راهنمایی کنید
با تشکر
بانوی آشپزخانه: همانطور که توی مقاله آمده است علت های مختلفی ممکن است باشد. یکی اینکه هوادهی خوب انجام نگرفته است آرد و بکینگ پودر خوب الک نشده باشد یا سفیده بخوبی همزده نشده است یا زیادی همزده شده. دمای فر مناسب نبوده است. زیاد در فر مانده است و یا اینکه ظرف خیلی بزرگ بوده است.
موفق باشید.
توراندخت: با عرض سلام وخسته نباشید میخواستم بدونم چرا هر زمان که کیک یزدی درست می کنم داخلش حالت خمیری دارد و کاملا ترد و پف کرده نمی شود.بانوی آشپزخانه: با سلام و تشکر
اگر تمام نکات را رعایت کنید این مشکل پیش نخواهد آمد. مواد را دقیق اندازه بگیرید و حرارت فر را هم تنظیم کنید بعد از پایان زمان پخت اگر چنگالی را در کیک فرو بردید و مواد کیک به آن چسبید یعنی هنوز آماده نیست به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
مهدی: سلام،من هر وقت کیک درست میکنم روش چسبناکی و تهش سنگین میشه ولی وسطش خوب پخته و خوشمزس.لطفا کمکم کنید.مرسیییییییی...بانوی آشپزخانه: سلام
معمولا در اثر حرارت نامناسب وسط کیکها خام می ماند نه رو و زیر کیک ؟ اگر وسط کیک بپزد یعنی اینکه رو و زیر کیک هم پخته است. ممکن است کمی روی کیک کمی چسبنده باشد که باید چند دقیقه ای بیشتر در فر بماند
هدیه: با سلام و خسته نباشید من جدیدا کیکهایی که درست میکنم توی فر خیلی پف میکنه ولی بعدار بیرون اومدن از فر پفش میخوابه
مریم: با سلام و خسته نباشید.کیک هایی که می پزم اصلا پف نمیکند واندازه گیریهایم دقیق است ولی چون از فر برقی استفاده میکنم نمیدانم روی چه گزینه ای تنظیم کنم.
من همیشه روی قسمت هیتر چرخشی با دمای 165 میگذارم.
ایا باید از گزینه المنت پایین یا گزینه ی دیگری استفاده کنم؟
با تشکر.
بانوی آشپزخانه: با سلام
کاتالوگ فر را مطالعه کنید درجه آن به چه صورتی است ؟ درقسمت چپ سایت جدول اندازه گیری دمای فر نوشته شده است می توانید از این جدول استفاده کنید.
البته فرهای برقی این قابلیت را دارند که هم المنت بالا و هم المنت پایین همزمان باهم روشن شوند اما اگر این امکان در فر شما نیست ابتدا المنت پایین بعد برای طلایی و گریل شدن از فر بالا استفاده کنید
mona: سلام من کیک را در توستر درست میکنم با درجه 150 اما وقتی پخت تمام میشود و کیک را بیرون می اورم پف کیک میخوابد علتش چیست.
گلناز: با سلام من کیک شکلاتی درست کردم ولی وسط کیک پف کرده ولی لبه های کیک اصلا پف نکرده علتش را میخواستم بدانم در ضمن من از 200 گرم شکلات تخته ای و10 قاشق غذاخوری پودر کاکائو استفاده کردم وکیکم تلخ شدمیشه روش صحیح پخت کیک شکلاتی را به من بگید با تشکربانوی آشپزخانه: با سلام
مقدار مواد متناسب نبوده است در پخت کیکها مقدار مواد بسیار مهم هستند.
احمد: سلام چرا کیک های یزدی من پخته میشه و خوب هم پف میکنه ولی روش سفید میمونه
نرگس: همه کیکهای من خمیر میشود نمیدونم حرارت فرم را چگونه تنظی م کنم دلم میخواد یک کیک عالی درست کنم ولو ساده ممنون از شما
الهام: سلام من از این کیک های آماده تک درست کردم هم خوب پف کرد هم نچسبید فقط زود سفت می شه می خاستم بدونم باید چیکار کنم تا یک روز بمونه و سفت نشه؟ممنون میشمبانوی آشپزخانه: با سلام
این کیکها نوع کره ای هستن و معمولا کمی سفت تر هستن نسبت به کیکهای اسفنجی بهتر است پس از پخت و جدا کردن از قالب آن را در نایلون یا پارچه بپیچید و در یخچال یا بیرون از یخچال قراردهید. به اینصورت نرم و لطیف خواهد بود.
زهره: خمیر کیک یزدی باید شل باشه یا سفت تا خوب پف کنه؟بانوی آشپزخانه: کیک یزدی هم مثل مافین ها بافت شلی ندارد برای پف بیشتر لازمست فر خوب داغ باشد و مواد زیاد همزده نشود.
لیلا: سلام چرا کیک هایی که میپزم طلایی نمیشه تو مایکروفر میپزم طریقه روشن کردن گریل رو بلد نیستمبانوی آشپزخانه: با سلام
بهتر است که کتابچه راهنمایی ماکروویو را مطالعه بفرمایید
پس از پخت کیک حدود 2 تا 5 دقیقه گریل بالا را روشن کنید .
فاطمه: سلام. من همیشه از دستور کیک شیر داغ استفاده میکنم و اونو توی قالب تفلن و در هواپز میپزم و عالی میشه.تازگی یه قالب سیلیکونی خریدم اما زیر کیکم کاملا مایع بود!بانوی آشپزخانه: با سلام
من از هواپز تا به حال استفاده نکرده ام برای همین بهتر است که کاتالوگ آن را مطالعه کنید.
احتمالا گرما به پایین نرسیده است. اگر امکان پذیر است قسمت بالا و پایین فر را همزمان روشن کنید.
فاطمه: من برای آشپزی کتاب ازسیر تا پیاز آقای دریا بندری را خریدم که خیلی خوب بود.کتاب مشابه اون( جامع و کامل) در زمینه شیرینی پزی داریم؟بانوی آشپزخانه: این کتاب شاید تنها کتاب جامع و کاملی است که در خصوص آشپزی و شیرینی پزی وجود دارد. کتاب هنر آشپزی و سری کتابهای آشپزی و شیرینی پزی پانیذ هم بسیار خوب است
نازنین مریم: ممنون میشم راهنمائیم کنین چکارکنم که لبه های کیکم خشک نشهبانوی آشپزخانه: بهتر است از یک متخصص بخواهید درجه حرارت فر را تنظیم نماید. و اینکه در اواخر پخت کیک یک کاغذ پوستی یا روغنی روی کیک قراردهید تا حرارت زیاد فر رویه را کمتر خشک کند.
فاطمه: سلام
می خواستم بدونم من که قالب کیک ندارم می تونم از پیرکس استفاده کنم و اونو توی فر بذارم
باتشکر
؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
بله می توانید اما اگر کیک اسفنجی آماده می کنید حتما کاغذ روغنی استفاده کنید. در کل بهتر است یک قالب تفلون یا آلمینیومی گالوانیزه برای این کار داشته باشید. قالب های پیرکس بهتر است در ماکروویو استفاده شوند.
عادله: باسلام کیک که من درست میکنم خیلی خوب میپزه پف هم میکنه فقط بعد اینکه از قالب در اوردم پایین میاد وپفش میخوابهبانوی آشپزخانه: با سلام همانطور که در مقاله توضیح داده شده است علت های زیادی می تواند در کیفیت کیک موثر باشند احتمالا مقدار آرد کم بوده است، ظرف بزرگ بوده است یا مواد زیاد همزده شده است..
نسرین: سلام اجاق گاز ما 4شعله جهان گازه حالاوقتی میگین پنجره وسط من نمیدونم منظورتون از وسط کجاس در ضمن قسمت پایین یابالای فرراروشن کنم ؟ دیشب کیکو پختم روش پخت زیرش نپخت من بالای فرراروشن کرده بودم توروخدا فررابرام یادبدین تشکر میکنم منتظرمبانوی آشپزخانه: با سلام
برای تمام کیکها و شیرینی ها فر پایین روی 180 درجه سانتی گراد روشن می کنید نیاز به روشن کردن فر بالا نیست مگر برخی از دستورات خاص که در دستور گفته خواهد شد.
برای تمام غذاها به گرمای بیشتری نیاز است که بازهم فر پایین روی 200 تا 240 درجه سانتی گراد تنظیم می شود.
طبقه وسط منظور داخل فر که دقیقا سینی فر وسط طبقه ها قرار داده می شود فاصله سینی از بالا و شعله پایین به یک اندازه است. البته این در خصوص فرهای گازی است در خصوص فرهای برقی به دلیل داشتن فن می توانید همزمان از تمام طبقات استفاده کنید.
رها: مطلباتو خيلي عالي و كامل بود ممنونمبانوی آشپزخانه: متشکرم شاد باشید
زهرا: سلام ببخشیدمن هروقت کیک درست میکنم سفت میشه چیکارکنم که نرم بشهیبانوی آشپزخانه: با سلام
احتمالا دمای فر زیاد بوده است و بیش از اندازه در فر بوده است.
لادن: سلام من امروزدوبارکیک درست کردم وهردوبارخیلی پف کردولی وقتی میاوردم بیرون فوراپفش میخوابیدازبدشامسی شب سالگردازدواجمونم بود.توروخدتبگین چرآینجوری شدحسابی ناامیدشدم باپودرآماده تک درست کردم.بانوی آشپزخانه: با سلام ممکن است مواد زیاد مخلوط شده است و یا اینکه قالب متناسب با مقدار مواد نبوده است یا دمای فر کافی کم بوده است این نکات را رعایت کنید امیدوارم مشکلتان برطرف شود.
پریا: سلام من کیکو در قابلمه میپرم ولی توش خمیر میشه انگار روغن توش جمع شده چیکار کنمبانوی آشپزخانه: با سلام لطفا توضیح بیشتری دهید.
صدف: باسلام من کیکام خوب پف میکنه اما نصفش خام میشه نمیدونم چرا فقط از شعله پایین استفاده میکنم ؟ شما راهنمایی کنید چطور از شعله بلا و پایین استفاده کنم اگه زمان برای پخت کیک 30 دقیقه باشه همزمان هم روشن نمیشه فرم .مرسم عزیزمبانوی آشپزخانه: با سلام
برای پخت کیک همان فر پایین کافیست. برای قالب های دیواره کوتاه حدود 45 دقیقه زمان که باز بسته به نوع گاز می تواند کمتر یا بیشتر باشد و برای قالب های دیواره بلند یک تا یکساعت و نیم که باز می تواند کمتر باشد.
آوریل: سلام و خسته نباشید

من هر زمان کیک درست میکنم ته کیکم کاملا به قالب میچسبه حتی با اینکه کف قالبم رو چرب و آرد پاشی هم میکنم !!!
چه جوریه که بعضیا اصلا ته کیکاشون نمیچسبه؟؟؟؟؟!!!!!
در ضمن کیکام خیلی نرم و خیلی خیلی خیلی ترد هم میشن که حتی نمیشه برشش بدم!!!
راستی من در توسترآون کیک می پزم در طبقه وسط و با حرارت 180 سانتی گراد
والا دیگه عقلم به جایی قد نمیده که چیکار کنم تا کیکم نچسبه و حیف و میل نشه آخه تقریبا نزدیکه نصفه کیکم حروم میشه !!
عاجزانه تمنا دارم راهنماییم کنید
ممنون از سایت خوبتون
بانوی آشپزخانه: با سلام
بسته به نوع کیک داره چه نوع کیکی درست می کنید اگر اسفنجی یا شیفون هست بهتر است کف قالب را کمی چرب کنید و کاغذ پوستی بزارید. و یه نکته دیگه توستر خیلی گزینه خوبی برای پخت کیک نیست.
لیلا: لطفا دستور پخت کیک در هواپز را بگویید از شما پیشاپیش متشکرم
سمیرا: با سلام. میخواستم بپرسم توی توستر هم میشه کیک درست کرد اخه من درست کردم وسطش خام موند
شکوفه: سلام خسته نباشید طاعات و عبادات شما قبول حق. من کیک درست کردم توی قابلمه سرامیکی کیکم اول اصلا پف نکرد بعد ته کیک مثل آرد سفید وسفت و وسط کاملا چسبناک چى کار کنم ازش چه استفاده اى میتونم کنم خیلی زیاده اگر بریزمش بیرون حروم میشه واسراف بگید ازش چه استفاده از میتونم کنم خواهش میکنم زود جوابم بدید چون سه روز قبل درست کردم میترسم خراب بشه الان باساىتتون آشنا شدمبانوی آشپزخانه: با سلام
بهتر است از یک قالب بهتری استفاده کنید اگر نکات را دقیق رعایت کنید به مشکل برنخواهید خورد.
حدیث: آیا درجه ای که واسه پخت کیک توی فر درنظر گرفته میشه با درجه ای که کیک توی توستر پخت میشه فرق داره؟بانوی آشپزخانه: بله درجه خاص خودش را دارد قلق دارد .کار با توستر شبیه به فر است اما کیفیت آن متقاوت است . بهترین گزینه برای پخت کیک و شیریین .... استفاده از فرهای برقی و گازی است که نه ماکروویو نه توستر .... می تواند جایگزین آن شود.
شیواحکمیون: سلام و خوشحالم با شما تماس گرفتم.یه راهنمایی میخوام.لطف میکنید جوابمو بدین و نیاز داشتم از یه متخصص بپرسم. انشالله کیکپزی را میخوام حرفه ای ادامه بدم اما ابتدا تجهیزاتمو ارتقا بدم چه گازی و فری و همزنی خوبه؟ هزینه شم هرچی باشه ارزشه عمری بودنشو داره.ممنون و متشکرم.بانوی آشپزخانه: با سلام
در این خصوص به میزان بودجه و فضایی که در اختیار دارید بستگی دارد بهتر است از گازبرقی مجهز به فن استفاده کنید. برای این که بتوانید از سینی ها و وسایل جدید شیرینی پزی مثل ورق های سلیکونی طرح دار رولت استفاده کنید فر های سایز 90 مورد نیاز است.
همزن مارک kithen aid امریکایی خیلی خوب است در بازار 2 ملیون و 600 هزار تومان است.
آسی: با سلام
چرا بیسکویت و کلوچه داخل کیک پز(فر ندارم)سفت میشه ک قابل خوردن هم نیست؟؟؟
بانوی آشپزخانه: با سلام. بهترین گزینه برای پخت کیک و بیسکویت فر است. بهتر است به کاتالوگ کیک پز مراجعه کنید
فرزانه: با سلام من کیک اسفنجی میپزم بعد از بیست دقیقه با دمای صد و هشتاد درجه پف خیلی خوبی داره بعد از سی دقیقه رو ی صدو هفتاد میزارم دمای فر رو ولی پف کیک میخوابه اگه این کار رو نکنم میسوزه کیک رو بیرون میارم کامل خمیر شده در صورتی که فر قبلیم قدیمی بود حتی درش کامل بسته نمیشد و نصف حرارت بیرون می امد اما هر چی کیک در فر جدید میپزم خمیر میشود به نظر شما مشکل کجاست؟؟؟؟؟بانوی آشپزخانه: با سلام حرارت فر شما زیاد است . سینی کف فر را زمان پخت خارج کنید و قالب را روی پنجره های استیل قرار دهید ااگر باز به مشکل دما برخوردید واخر پخت یک ظرف آب داخل فر قرار دهید کمی از حرارت را کم میکند و بخار آن کمی هوا را متعادل میکند جلوی سوتتگی کف و روی کیک را میگیرد این تجربه شخصی خودم است زیرا منهم همین مشکل را در گذشته داشتم الان از قالب های آلومینیومی کلفت استفاده میکنم
fatemee: چیکار باید کرد تا کیک در کیک بستنی سفت نشود لطفا یه راهنمایی کلی کنید ممنونبانوی آشپزخانه: معمولا سفت خواهد شد اما اگر از کیک اسفنجی استفاده کنید بهتر است
فریبا: سلام.من فر گازی ندارم.فر برقی خریدم که بهش میگن توستر.بالا و پایینش گریل داره.فن و اینا نداره.کیکم توش میسوزه رو 170 هم میزارم.کیک یزدیم اصلا پف نکرد و خشک شد.اینا دلیلش چیه؟مشکل از توسترمه؟توروخدا بگید واسه تهیه کیک اینا باید از آرد قنادی استفاده کنم؟من از آرد سفید(گندم)استفاده میکنم کارم درسته؟؟؟بانوی آشپزخانه: سلام تو توستر نمیشه کیک و شیرینی درست کرد
زهرا: سلام كيك تو توستر درست كنيم بايد دما چند درجه باشه؟؟؟؟؟بانوی آشپزخانه: با سلام
توستر وسیله مناسبی برای پخت کیک نیست. فقط جهت گرم کردن و گریل کردن استفاده می شود.
پری: من تو تستر درس کردم کیکم خیلی خوب شد
پریسا: سلام چرا بعضی وقتا بوی تخم مرغ کیکام تو ذوق میزنهبانوی آشپزخانه: با سلام
احتمالا تخم مرغ خوب زده نشده و اسانس استفاده نکرده اید اینبار کمی پوست لیمو یا پرتقال در حد یک قاشق چای خوری به مواد اضافه کنید.
مهناز: سلام ، من وقتی شیرینی درست می کنم وقتی از فر در می آورم شیرین نرم و خوب است ولی تا زمان خنک شدن شیرینی خشک و سفت می شود ، چه کاری باید انجام بدهم تا شیرینی خشک و سفت نشود ؟بانوی آشپزخانه: با سلام
مقدار دمای فر بالاست و زیاد در فر مانده است یا مقدار چربی آن کره یا روغن زیاد است یا خمیر زیاد ورز داده شده است
ربابه: سلام من کیک توی توستر درست میکنم با درجه 150سانتیگراد و به مدت معمولا نیم ساعت ولی تهش میسوزه میتونید راهنمایی کنید چکار کنم نسوزه؟بانوی آشپزخانه: با سلام تستر وسیله مناسبی برای پخت کیک نیست برای گرم کردن و برشته کردن مناسب است پخت کیک به دمای مناسب نیاز دارد
فاطمه راضی: کیک اسفنجی میشه اول تمام محتویات بزاریم بعد آخر سر سفیده تخم مرغ بزاریم از شما متشکرمبانوی آشپزخانه: من سوالتون را متوجه نشدم بهتر است دستورها دقیق پیاده شود.
نجمه: با سلام
در ر گاز باید فقط فر پایین را روشن کرد؟اینطوری روی کیک میپذه؟
بانوی آشپزخانه: سلام
بله 15 دقیقه قبل از گذاشتن شیرینی و کیک فر را را روی 175 الی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس در طبقه وسط فر سینی پنجره ای یا مشبک قراردهید. اگر بعد از زمان مورد نظر دوست داشتید کیک کمی برشته تر شود می توانید برای چند دقیقه فر بالا یا گریل را روشن کنید.
نسترن: کیک ک در فر گاز درس میکنیم را باید روی سینی فر قرار دادیا ...بانوی آشپزخانه: برای پخت انواع شیرینی و کیک روی سینی مشبک قراردهید سینی لعابی را خارج کنید.
اسيه: سلام ،من ميخوام فر بخرم و ميخواستم راهنماييم كنيد ايا توي فر برقي شيريني و كيك خوب ميشه يا نه؟
يا فر گازي بخرم ؟ لطفا راهنماييم كنيد.
بانوی آشپزخانه: سلام
البته مارک فر مهمه اما کلا فر برقی که مجهز به فن باشد برای کیک و شیرینی بهتر از فر گازی است
راضیه: ببخشید چکارکنم کیکم بوی زخم تخم مرغ ندهد حتی بااینکه وانیل هم بهش میزنمبانوی آشپزخانه: اگه خوب همزده شود بوی زخم کمتری خواهد داشت میتوونید پوستلیمو ترش یا پرتقال تو زرده بریزید حواستون باشه فقط لایه سفید پوسته رنده نشود که سبب تلخی میشود
رنجبرشیرازی: احسنت به همت شما برای چنین سایت خوبی.
جمیله: من فر برقی دارم.مشکلم موقع کیک پزی اینه که وقی کیک پخت باید فوری در فر و باز کنم و بیارمش بیرون چون دمای فر برقی بعد خاموش سدن تا مدت زیادی بالا میمونه و برای همین پف کیکم میخوابه.همه ی اندازه ها رو هم رعایت میکنم.چیکار کنم؟؟؟بانوی آشپزخانه: هر فری لم خودش را دارد این بار درجه فر را از دفعه قبل کمتر بزارید و زمان کمتری کیک در فر بماند
راضیه: تشکرفراوان ازشما
راضیه: سلام ببخشیدمیخواستم بدونم من 2سال پیش داخل ماهیتابه تفلون کیک درست میکردم وخیلی پف میکردوخوب میشدولی مدتی است که باهمون دستور داخل همان ماهیتابه کیک درست می کنم وخیلی بدمی شود میخواستم بدونم بخاطرماهیتابه اش هست که کیکم خیلی بدمیشودیا همزدنش است ممنونبانوی آشپزخانه: عزیزم همه احتمالات ممکن است چون اشاره نکردید چه نوع کیکی و اینکه در فر درست کردید یا روی گاز
شاید فرتون تنظیم نیست و یا ....
زهره امینی: هنگام پخت کیک کیک در کجا ی فر و کدام شعله بالا یا پایین روشن شود با تشکربانوی آشپزخانه: طبقه وسط فر و شعله پایین روشن شود
نیشتمان: سلام خسته نباشیدمن کیک درمایکروویودرست میکنم اطرافش خیلی خشک میشه چکار کنم خوب بشهبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
احتمالا مقدار دما زیاد است و زمان زیادی در ماکروویو قرار گرفته است البته پخت کیک در ماکرویو باید خیلی با دقت و اندازه گیری دقیق باشد هم وزن مواد بعلاوه دما و زمان مناسب باشد
نگین: با سلام
میخواستم بدونم برای طلائی تر شدن روی کیک بايد از زرده ی تخم مرغ استفاده کنم یا تخم مرغ کامل باشه تا روی سطح کيکم بمالمش?
بانوی آشپزخانه: با سلام اصلا نیازی به این کار نیست فقط برای پخت نان است که از رومال استفاده می شود.
اگر می خواهید کمی برشته تر شود حرارت بالا را برای چند دقیقه روشن کنید تا طلایی تر و برشته تر شود.
آنی: با سلام وروز بخیر
من شیرینی نخودی درست کردم ومواد روهم دقیقا به همون اندازه ای که لازم بود مخلوط کردم اصلا از نظر ظاهری وطعم هیچ مشکلی نداره وبا درجه حرارت 170درجه سانتی گراد و20 دقیقه در فر کلاسیک درست کردم وتغییر رنگ داد نمیدونم دلیلش چیه وسط سینی فر شرینی ها میسوزه واطرافش سینی شیرینی ها نمیپزه دلیلش چیه اصلا باید شیرینی کدوم طبقه وحرارت چند درجه وشعله بالا روشن باشد یا پایین ممون میشم اگه راهنمایی بکنید ؟
بانوی آشپزخانه: طبقه وسط فر حرارت پایین روی 170 درجه قراردهید بهتر است شیرینی ها را با فاصله یک اندازه کنار هم بچینید
فاطمه: سلام ;ممنون از سایت بسیار خوبتون ;من به تازگی یه فر گاز گرفتم که درجه حرارت ان بر اساس عدده ;از یک تا هشت عدد گزاری شده میشه راهنمایی کنید اگه بخوام شعله روی 180 درجه بزارم باید روی چه عددی تنظیم کنم؟بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم سمت چپ سایت حدول درجه فر قرارداده شده است
فاطمه: راستی یه سوال دیگه هم داشتم ;موقع پخت کیک بهتره فن رو هم روشن کنم یا نه(فرم گازی هستش نه برقی)
باز هم ممنون از سایت پربارتون
بانوی آشپزخانه: متشکرم
بله فن را حتما روشن کنید تا دما یکنواخت شود
زهرا: سلام قالب مافین من ۶تایی است به خاطر همین همیشه موادم اضافه میاد میتونم بقیه مواد رو بعداز پخت سری اول بذارم تو فر ،مواد زیاد بیرون بمونه بافتش تغییر نمیکنه،ممنون میشم جوابمو بدیدبانوی آشپزخانه: با سلام بله مشکلی نیست اما پف و کیفیتش کمی تغییر می کند.
فهیمه: سلام . خسته نباشید. از مطالب سايتتون تشکر خیلی آموزنده‌است من یک سوال داشتم. من کاپ کیک فنجوني بدون فر پختم اما مزه اش یک کم تلخ شده علت چی میتونه باشه؟ پیشاپیش از راهنماييتون ممنونم.بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم احتمالا وانیل و یا اسانس بیش از اندازه در کیک ریختید.
سوسن: با سلام وتشکر و را هنمایی مفیدتان -لطفا من را راهنایی کنید ،زیرا روی کیک من فقط می پزد،وبا توجه به اینکه وقتی در ضمن پخت چنگالم را داخل کیک میکنم به ظاهر پخته ولی درون آن به طور یکنواخت وطرد پخته نمی شود از شما تمنا دارم که مرا راهنمایی کنید وعلت اصلی را برایم روشن کنید.با تشکربانوی آشپزخانه: با سلام متشکرم بهتر است جهت سرویس با نمایندگی اجاق گازتون تماس بگیرید.
به نظرم گرمای فر زیاد است که رویه زود طلایی می شود در حالیکه هنوز وسط کیک خام است و اجاق گاز تراز نیست و گرما در فر یکنواخت پخش نمی شود نکات مهم و مفید را در پخت کیک هم کاملا مطالعه کنید تا مشکل مشخص شود.
فاطمه: سلام به بانوی اشپزخانه
من یه سوال داشتم اگه توی یه دستور پخت زمان پخت رو یک ساعت بگه و من موادم رو دو یا سه برابر کنم باز زمان پخت همون یک ساعته یا باید زمان بیشتر یا درجه فر رو برای پخت بیشتر کنم؟
بانوی آشپزخانه: با سلام
اگر در قالب بزرگتر می ریزید زمان بیشتری روی همان درجه می گذارید نه اینکه درجه را زیاد کنید. اگر قالب ها کوجکتر هستند زمان ماندن در فر کمتر
نادیا: سلام وممنون از مطالب اموزندتون کیک های من همیشه سفت میشن وبافت نرم ولطیفی ندارن جالب اینه که با هردستوری درست میکنم بازم همینجوری میشه علت چیه و چکار باید بکنم ممنونمبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم. چه نوع کیکی درست میکنید؟ ممکن است مواد زیاد همزده شده و یا اینکه اگر کیک های اسفنجی است سفیده و زرده خوب همزده نشده .. مقاله را با دقت بخوانید انشالله مشکل برطرف خواهد شد
ساناز: با سلام؛
کیک ھای کرہ ای من خیلی خوب پف میکنن تو فر,, اما سفت میشن طوری ک با یکم فشار باید برششون زد. لطفا میگید علت چی ھست؟؟
بانوی آشپزخانه: با سلام میزان گرمای فر زیاد بوده است و زمان زیادی در فر مانده است زمان را کاهش دهید
نسيم: سلام من تازه با وب سايتتون اشنا شدم يه سوال دارم به جاي قالب واسه كيك درست كردن از چي ميشه استفاده كرد ضروريه لطفا جواب بديد ممنونمبانوی آشپزخانه: سلام
می تونید از قابلمه های بدون دسته پلاستیکی یا فلزی یا دسته مخصوص ضد حرارت چدنی، تفلون، پیرکس هم در فر استفاده کنید بهر حال کمی کیفیت کیک تعقیر می کند.
حسن: باسلام....مایه اجاق گاز فردار داریم که میزان شعله اش براساس درجه بندی روی بدنه نمیشه تنظیم کرد....یعنی درجه 130 با 200 هیچ فرقی نمیکنه .... اگه شعله روکم کنیم درجه فر میشه 120یا کمتر....واگه زیادش کنیم درجه130 به بالا مثل همه...هیچ تغییری نمیکنه.....حالا برای پختن کیک باید چکارکنیم....لطفا راهنمایی کنیدبانوی آشپزخانه: با سلام
با خدمات پس از فروش اجاق گاز جهت سرویس و تنظیم اجاق گاز و فر تماس بگیرید
حسن: باسلام....مایه اجاق گاز فردار داریم که میزان شعله اش براساس درجه بندی روی بدنه نمیشه تنظیم کرد....یعنی درجه 130 با 200 هیچ فرقی نمیکنه .... اگه شعله روکم کنیم درجه فر میشه 120یا کمتر....واگه زیادش کنیم درجه130 به بالا مثل همه...هیچ تغییری نمیکنه.....حالا برای پختن کیک باید چکارکنیم....لطفا راهنمایی کنیدبانوی آشپزخانه: با سلام
با خدمات پس از فروش شرکتی که اجاق گازتون را خریدید تماس بگیرید تا کارشناس یا تعمیرکار شون را جهت سرویس اجاق گاز بفرستند.
مهسا: سلام چرا وقتي كيك اسفنجي درست ميكنم موقعي ك از فر درش ميارم گاهي وقتها پفش ميخوابه؟
سوْال دوم:چرا كاپ كيك با اينكه موادش قبل از پخت خيلي ترد؛اما بعد از پخت وسط كيك ها خمير و كيك كمي سفت ميشه؟
لطف كنيد من رو راهنمايي كنيد.
باتشكر.
بانوی آشپزخانه: احتمالا مواد درست وزن نشدند
کاپ کیک احتمالا گرمای فر مناسب نبوده زیاد بوده دور کیک خشک و وسط خمیر شده.
مهسا: با سلام مجدد.يك سوْال ديگه دارم،
چرا موقعي ك كيك اسفنجيم رو از قالب در ميارم بعد از حدود نيم ساعت يا يكساعت بعد از پخت به ظرفي ك كيك رو برميگردونم ميچسبيه ؟
سوْال ٢:چرا وقتي كيك اسفنجي رو از وسط دو قسمت ميكنم يك لإيه ي كيك ك چسبيده بود كامل از هم پاشيده ميشه؟
وقتي خامه روي كيك ميزنم خامه زدنم صاف و منظم نميشه ،ممكن به دليل چسبنده و ترد بودن بيش از حد كيكم باشه؟
با تشكر
بانوی آشپزخانه: با سلام
کیک اسفنجی بهتر است کاملا سرد سرد شود و بعد دورش را از قالب جدا کنید و برگردانید برای برش لایه های کیک از چاقوی اره ای باید استفاده کنید تا کیک خرد نشود
خامه را زیاد روی کیک بریزید بعد با یک کاردک یا پالت خامه را روی کیک حرکت دهید یعنی فقط کاردک با خامه تماس داشته باشد نه با لایه های کیک
فاطمه: سلام به بانوی اشپز خانه ;مرسی از سایت خوبتون ;عزیزم من هر وقت کیک درست میکنم کیکم عالی پف میکنه ;مغز پختم میشه یعنی وقتی داغ و داغه بافت کیک عالیه ولی همینکه سرد میشه (البته چند ساعت در هوای ازاد میذارم تا سرد بشه)کف بشقابم کلی عرق کرده و بافت کیکم فشرده میشه و دیگه اون حالت اسفنجی رو نداره ;ممنون میشم اگه راهنماییم کنیدبانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
اگر تمام نکات مقاله را رعایت کرده باشید و باز همین مشکل را دارید احتمالا مواد خشک کیک دقیق اندازه گیری نشدند
پریسا: سلام شمابرای اشخاص صرع کیک وشیرینی ندارید؟ البته فرومایکروفرنداریم.امیدوارم شمابی جوابم نگذارید.بانوی آشپزخانه: با سلام
اجازه بدهید تحقیقی در این مورد انجام دهم سپس دستوراتی در سایت قرارخواهم داد موفق و سلامت باشید
ملیکا: سلام.من کیکام خیلی سفت می شن
بعد یه روز که اصلا نمیشه خوردش
من باید چی کار کنم؟
بانوی آشپزخانه: سلام
از چه دستوری استفاده می کنید؟احتمالا زیاد در فر می ماند یا ممکن است مقدار مواد به اندازه پیمانه نشده باشد.
سارا: سلام خسته نباشیدبانوی ایرانی من کیک درست کردن وخیلی دوست دارم فقط میخواستم بدونم چه نکاتی بایدرعایت بشه تاروی کیک مثل بین کیک تردواسفنجی باشه خشک نشه روی کیکم ممنونمبانوی آشپزخانه: لطفا بخش انواع کیک نکته ها را مطالعه بفرمایید تمام نکات توضیح داده شده است.
ساناز: سلام. مدت زمان و درجه حرارت مناسب برای پخت کیک در فر برقی چقدر است؟بانوی آشپزخانه: با سلام
پخت کیک 180 درجه سانتی گراد است اما بعضی از فرهای برقی گرمای بیشتری در خود نگه می دارند برای همین حدود 160 تا 170 درجه مناسب تر است. بعد از استفاده از فر هست که متوجه می شوید چه دمایی مناسب تر است
صدیقه محمدی: سلام من عضو جدید سایت بسیار عالی شما هستم و امروز برای اولین بار کیک زبرا قابلمه ای درست کردم دعا کنید خوب بشه
نیوشا: سلام
من با فر برقی که دو طبقه داره کیک میپزم. تا دو سه ماه پیش کیکهام فوق العاده از آب در میومد، ولی الان یا کجکی پف میکنن، یا چروکیده میشن یا اینکه وسطشون خام میمونه! چیزی رو هم تغییر ندادم... من کیک رو تو طبقه ی پایین فر(نزدیک المنت پایینی) با حرارت از بالا و پایین با دمای 180 به مدت معمولا یک ساعت یا 45 دقیقه میپزم. لطفا راهنماییم کنین.برام واقعا معضل شده چون کیکهای من همییشه عالی میشد.
ممنون
بانوی آشپزخانه: سلام
گرما یکنواخت نیست احتمالا دکمه فن را روشن نکردید
الی: سلام
وقتتون بخیر.علت اینکه روی کیکم سفت میشه چی می تونه باشه؟
ممنون از لطفتون
بانوی آشپزخانه: سلام احتمالا زیاد در فر مانده یا حرارت فر زیاد بوده
سبحان97: سلام من کیک را که می پزم وقتی از قالب خارج کنم خرد می شود و حتی تکه های برش خورده ی کیک هم خرد می شود مدل کیک هم ساده است و اسفنجی نیست به نظر خودم علت از بکیگ پودر است ممنونممنوم از سایت خوبتونبانوی آشپزخانه: سلام
چه نوع کیکی آماده می کنید ؟ دستوری که استفاده کردید را دقیق باید پیاده کنید تا به نتیجه برسید
هر کیکی دستور خودش را دارد مقدار مواد و نحوه مخلوط کردن مواد کیک در بافت و پف کیک بسیار موثر است
زهرا: سلام خسته نباشید من ب تازگی شروع به پختن کیک کردم سوالی که از شما دارم این است درجه فر من از عدد 1 شروع میشود و تا عدد 8 ادامه دارد من نمیدانم برای پخت کیک روی فارنهایت تنظیم کنم یا سانتی گراد با تشکربانوی آشپزخانه: با سلام
سمت چپ سایت بنر درجه بندی انواع فر به عدد و سانتی گراد و فارنهایت قرارداده شده است می توانید به راحتی درجه را پیدا کنید
نسیم: سلام ببخشید میخواستم بپرسم ریختن موز یا هر میوه ای تو کیک باعث ترش شدن کیک نمیشه؟آخه من یه بار موز ریختم تو کیک کل کیک ترش شد ریختم بیرونبانوی آشپزخانه: سلام دوست عزیز
متاسفانه خیلی ها فکر می کنند که کیک های تولد که موز و آناناس و گردو دارند از اول داخل کیک بودند و پخته شدند
اینطور نیست موقع خامه کشی بین لایه ها خامه ریخته می شود بعد آناناس خرد شده یا موز و گردو ریخته می شود بعد لایه بعدی کیک قرارداده می شود
کیکی که در آن موز یا هر میوه دیگری دارد دستور خاص خودش را دارد
نازگل: سلام.خسته نباشید.من دوبار درقابلمه تفلون کیک درست کردم هردوبارم وسطش خمیرشد.اندازه گیریمم دقیق بوده وکیکمم یک تخم مرغ داشته. .نمیدونم چرا؟..لطفا کمکم کنید...ممنونبانوی آشپزخانه: سلام برای داشتن یک کیک خوب باید تمام نکات درست رعایت شود ظرف و قالب کیک مهم است دیواره قابلمه تفلون خیلی بلند است
حدیثه: سلام خسته نباشیدکیک درست می کنم توی توست پف می کنه خوبه ولی وسطش خام می مونهبانوی آشپزخانه: سلام متشكرم
من از توستر استفاده نمي كنم براي همين خيلي نمي تونم بهتون كمك كنم فقط ميشه پخت كيك در فر با كيفيت تر از توستر و ماكروويو و .... .
نفس: سلام من تو کیک پز کیک درست میکنم ولی تهش میسوزه و وسطش خام میمونه مشکلش کجاسبانوی آشپزخانه: سلام متاسفانه من از كيك پز استفاده نكردم ا
حتمالا درجه درستي قرارنداديد در كاتالوگ اين وسيله چندين دستور قراردارد كه امتحان شده است بهتر است از همان دستورها استفاده كنيد
عاطفه: سلام ممنون از راهنمایی های خوبتونبانوی آشپزخانه: سلام متشكرم موفق و سلامت باشيد
عاطفه: سلام ممنون از راهنمایی های خوبتون
ببخشید من کیک یزدی درست میکنم بسیار عالی میشه نرم وخوش طعم فقط پف نمیکنه خمیرم نیست تنها مشکلش اینه که مثل کیک های بیرون پف نمیکنه میشه روش پخت کیک یزدی رو با جزییاتش بگید ممنون میشم
بانوی آشپزخانه: سلام خواهش ميكنم در سايت قرارخواهم داد
سمیرا عالیقدر: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
من یه مشکلی تو کیک پزی برام پیش اومده اینکه وقتی کیک درست میکنم سعی میکنم همه نکات رو رعایت کنم ولی کیکم داخلش کاملاً خمیر میمونه روش طلاییه خوب پف میکنه ولی داخلش خمیره
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
بازم باید در فر بماند با چنگال یا خلال دندان داخخل کیک فرو کتید اگر چیزی بهش بچسبد بازم باید تو فر بماند اگر نه کیک پخته است
سمیرا عالیقدر: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
من یه مشکلی تو کیک پزی برام پیش اومده اینکه وقتی کیک درست میکنم سعی میکنم همه نکات رو رعایت کنم ولی کیکم داخلش کاملاً خمیر میمونه روش طلاییه خوب پف میکنه ولی داخلش خمیره
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
زمان بیشتری داخل فر بماند
امینی: سلام و وقت بخیر
من کیک که درست میکنم اخیرا مشکلی پیش میاد:اینطور که دقیقا ارتفاع کیک به دو قسمت تقسیم میشه و نصف بالاییش قشنگ پف میکنه و نصفه پایی سفت میمونه.
دلیلش چی میتونه باشه؟
بانوی آشپزخانه: سلام
سینی فر ره حرارت خیلی نزدیک است بهتراست یک طبقه بالاتر قراردهید
نسرین: عرض سلام وخسته نباشید منم 2بار کیک اسفنجی درست کردم عاااالی شداما بعدش هر چی درست میکنم تهش خمیر میشه دمای فرم 180درجه است حدود45دقیقه چنگالم که فرومیکنم داخل کیک هیچی بهش نمیچسبه البته حس میکنم این حالت خمیری بعد از بیرون اوردن از فر بیشتر میشه لطفا راهنمائیم کنید ممنونبانوی آشپزخانه: فر تنظیم نیست بهتر است جهت سرویس با نمایندگیش اش تماس بگیرید
ممکن است در اندازه گیری ها دقت نکرده باشید و قالبتون شاید برای اون حجم مواد کم است
حسن حقیقی: سلام خسته نباشید طرز تهیه کیک انار اگر میشه بزارید خیلی ممنون
زهره: با عرض سلام و خسته نباشید...من چنبار کیک اسفنجی درست کردم زمان و اندازه مواد هم طبق دستور انجام میدم ولی نمیدونم چرا کیکم سفت میشه مخصوصا بعد از سرد شدن کیکم خیلی سفت میشه؟؟؟ اگه میشه راهنماییم کنیدبانوی آشپزخانه: سلام متشكرم
زياد توفر مي ماند يا اينكه مواد دقيق اندازه گيري نشدند مقاله مربوط به نكات مهم و مفيد رد پخت انواع كيك را مطالعه كنيد
زهرا: سلام خسته نباشید ببخشیدمن وقتی درماکرویو کیک میذارم درجشو ۱۷۰میذارم بالاش میسوزه پایینترمیارم مثلا ۱۵۰میذارم بهتر میشه اماوسطش خمیرمیشه خواهش میکنم کمکم کنیدبانوی آشپزخانه: سلام
ماکروویو باید مقدار مواد با مقدار گرما و شدت آن محاسبه شود مثل فر نیست که فقط درجه گرما را به ماکروویو بدهیم بلکه دستور خاص خودش را دارد
هدی: با سلام و خسته نباشید بانوی اشپز من از توستر استفاده میکنم کیک رو که میپزم به ته ظرف میچسبد چیکار جنم راحت خارج شهبسبار متشکرمبانوی آشپزخانه: با سلام توستر وسیله مناسبی برای پخت انواع کیک نیست اگر کیک کره ای درست می کنید حتما کف قالب را چرب کنید و کمی آرد بپاشید قالب را برعکس کنید و تکان دهید تا آرد اضافه بریزد.
مریم: سلام خسته نباشید من فر ندارم مجبورم کیک داخل توستر درست کنم درجه دما و زمان لازم را نمیدونم چطور تنظیم کنم لطفا راهنماییم کنید متشکرم.بانوی آشپزخانه: سلام متاسفانه توستر وسیله ی مناسب پخت کیک نیست برای همین لازم است که از کاتالوگ دستگاه و دستورهایی که زمان خرید این وسیله به شما داده می شود استفاده کنید.
Haniye: باسلام وخسته نباشیدبانوی اشپز من وقتی کیکم رواز وسط برش میزنم بعدش که کیک رو روی هم میذارم قسمته پایینی بزرگترمیشه بعد برای تزیین قشنگ نمیشه مشگلش چیه؟؟؟بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم کیک شما یکدست پف نکرده برای همین زمان برش زدن قسمت رویی چون حالت گنبدی پف کرده بهتره برعکس روی کیک بزارید ولی باز لازمه که با چاقو اطراف دولایه کیک را بعد از خامه زدن یکدست برش بزنید یا اینکه با خامه اون بخشی که خالی هست را پر کنید
اسما: برای پختن کیک رولتی کدوم شعله فر باید روشن باشد بالا یا پایین خواهشن ج بدیدبانوی آشپزخانه: همیشه شعله پایین روشن می شود شعله بالا یا گریل فقط برای طلایی کردن رویه غذا و کیک بکار می رود
nazari: سلام ، من به تازگی یک دستگاه سولاردام دلمونتی خریدم ، چند بار توش کیک درست کردم، دفعه اول پودر کیک آماده نارگیلی گرفتم و کیک خوشمزه ای از آب در اومد که فقط یه مشکل داشت اونم اینکه رنگش کامل روشن بود. دفعه های بعدی از پودر کیک آماده استفاه نکردم و از روی دستور درست کردم اما بار اول کاملا خشک شد تا جایی که نمی شد خورد، کلا 12 دقیقه با گریل درست مثل بار اول گذاشتم بپزه که خراب شد ، دفعه بعد هم کیک با موز درست کردم که اصلا نمی پخت همش تستر خیس بیرون می اومد، تا جایی که رنگ کیک تیره شد و یه قسمت های خشک شد اما باز هم یه بخش هایی از کیک خیس بود. تنها کاری که بر خلاف دستور انجام دادم این بود که به جای 2 تا موز 3 تا ریختم .
نمیدونم مشکل در نسبت های مواد است یا تنظیمات مایکروویو. چون خیلیبهش وارد نیست و تو دفترچه هم چیزی نیست. اما دفعه اول که با پودر آماده درست کردم خوشمزه بود فقط خوشرنگ نشد. واقعا ممنون میشم راهنماییم کنید . خدا قوت
بانوی آشپزخانه: سلام متشکرم
بارها توضیح دادم که کار با ماکروویو جهت پخت راحت نیست چون علاوه بر دما مقدار مواد و زمان باید دقیق برنامه ریزی شود برای همین وسیله مناسبی برای پخت غذا و شیرینی و کیک نیست
مکمل فر هست کار فر را انجام نمی دهد یک وسیله کمکی در آشپزی است زمان را در آشپزی کوتاهتر می کند مثلا جهت یخ زدایی یا بن ماری کردن شکلات و ژلاتین .... .
اگر علاقمند با پخت کیک و آشپزی هستید حتما فر تهیه کنید. موفق باشید.
Motahareh: من با دقت کیک درست میکنم، کیک تولدم عالی شده بود اما نمیدونم این آخری چرا کیک ک درست کردم بوی خیلی بدی میداد بافتش خوب بودا دیگه ریختم دور، هم تخم مرغ رو خوب میزنم هم وانیا مناسب میزنم، وانیل رو هم وقت زرده کرم خیلی روشن شد اضافه میکنمبانوی آشپزخانه: تخم مرغ را خوب هم بزنید و کشدار شود بوی ضحمش از بین می رود اسانس وانیل را باید به اندازه بریزید اگر کم بریزید مزه تخم مرغ بیشتر احساس می شود اگر زیاد بریزید تلخ و بدمزه می شود
جایگزین بهتر وانیل رنده پوست لیمو ترش یا پرتغال هست که خیلی ریز فقط قسمت بیرونی پوست رنده شود اگر قسمت سفید بهمراه آن رنده شود تلخ و بدمزه می شود.
نانا: چرا زير كيكم بسكوييتي ميشه:(كيكم نرمه ولي زيرش بسكوييتيبانوی آشپزخانه: حرات فر زیاد است یا کیک به شعله نزدیک است باید فاصله را بیشتر کنید
Mahtab: سلام من كاپ كيك درست كردم سفت شده و خشكه روشم ترك خورده ممنون ميشم راهنماييم كنيدبانوی آشپزخانه: سلام احتمالا یا گرمای فر زیاد بوده است یا زیاد از اندازه در فر مانده است اینبار زمان کمتری قراردهید یا مواد خیلی زیاد هم زده شده است
\پرنیان: سلام. من وقتی کیک کاکائویی درست می کنم (کره )بجای روغن میخواد. فوری نرم نرم میشه .جوری که نمیشه برش زد. چرا علت چیه؟؟ البته پخت کیک خیلی خوب میشه .بانوی آشپزخانه: سلام بهتر است طبق دستور عمل کنید تا به نتیجه دلخواه بریزید اضافه کردن کره اتفاقا باعث می شود کیک خوشمزه تر و سفت تر شود
فریبا: سلام من وقتی کیک درست میکنم خیلی خوب پف میکنه اما بعدا پفش میخوابه و توش خمیر میشه مشکل از چیه؟
ممنون
بانوی آشپزخانه: سلام نکات را مطالعه بفرمایید احتمالا قالبتون برای مواد کوچک هست یا حرارت فر مناسب نیست ...
شقایق: سلام با تشکر از اطلاعات مفیدتون.من میخوام کیک اسفنجی درست کنم اما نمیدونم چه قالبی؟ بعضیا میگن چون کیک اسفنجی خودشو موقع پخت به دیواره میچسبونه پف میکنه بعضیا هم میگن دیواره قالب رو چرب کنید(قالب نچسب) من چه کار کنم؟بانوی آشپزخانه: با سلام
کیک اسفنجی تنها کافیه کف قالب چرب شود و یک کاغذ روغنی در کف گذاشته شود دیواره هم نهایتا 1 سانت از کف چرب می شود.
زهرا ره: با سلام من كيكهای بسیار خوبی میپزم اما دو روزه برای اولین بار کیک اسفنجی میپزم هم بعد از پخت پفش میخوابه هم رنگش زرد میشه در حالی که کیکهای بیرون کاملا سفید رنگ هستن چیکار باید بکنم ممنونبانوی آشپزخانه: با سلام هر کیکی دستور خاص خودش را دارد کیکهای قنادی از پودرهای آماده تهیه می شود گاهی هم برای اینکه رنگ بهتر و بافت منسحم تری داشته باشد کمی نشاسته ذرت یا آرد ذرت اضافه می کنن
فاطمه: سلام من تازگی ها فر گرفتم اوایل کیک خوب پخت میشد ولی الان مغز پهت نمیشه و روی کیک به طور نامساوی پف میکنه. و فن رو هم روشن میکنم. دلیلش چیه؟بانوی آشپزخانه: سلام قبل از قراردادن قالب در فر حتما چند باری محکم روی زمین بکوبید تا هوای اضافه خارج شود و سطح کیک همسان شود و اینکه موقع ریختن مواد از کنار قالب شروع به ریختن کنید و در خصوص شعله کیک از متخصص یا سرویسکار کمک بگیرید ممکن است مشکل داشته باشد یا مشکل از خرابی فن باشد که گرما یک اندازه در فر نباشد
سمیه: سلام .ببخشید برای پخت کیک حرارت پایینه فر لازمه یا بالا؟بانوی آشپزخانه: سلام بله حرارت پایین فر مناسبه
الناز: سلام میخواستم بدونم که همزدن با همزن بهتره یابا قاشق پلاستیکیبانوی آشپزخانه: سلام همزدن با همزن خوب خیلی بهتر هست تا با قاشق
فاطیمه: سلام.ببخشید من تازه میخام کیک درست کنم ولی نمیدونم موقع گذاشتن کیک وسط طبقه فر سینی وسط فر و خارج کنیم قالب رو وسط فر بزاریم یا همون رو سینی فر قالب هارو بزاریم.تشکر از راهنماییتونبانوی آشپزخانه: سلام حتما سینی را خارج کنید و قالب را روی طبقه قرار دهید
عارفه: سلام جواب سوالم رو گرفتم ممنونم
گيلدا: سلام.ممنون از پاسخ گوييتون. آيا درجه حرارت فر با ماكروفر كه فر هم داره متفاوته؟يعني وقتي مي خواي كيك رو تو فر ماكروفر بپزي ١٨٠ درجه گرمتر از ١٨٠ درجه فر معموليه؟خيلي ممنون.بانوی آشپزخانه: سلام
اگر ماکروویو دکمه کانوکشن که کارش گرم کردن محیط ماکروفر هست را داشت باشد حرارت تقریبا یکی هست. اما پخت کیک مراحل خاص خود را دارد درجه و میزان اولیه گرما (قدرت) که مرحله پف کیک هست بعد با قدرت و زمان و گرمای کمتر که سبب پخت کیک می شود همیشه دستور خاص خود ماکروویو را برای پخت کیک استفاده کنید
شما می توانید سوالات و نظرات خود را در رابطه با مقاله بالا با مدیر سایت مطرح کنید. لطفا اطلاعات تماس را کامل کنید تا بتوان با شما تماس گرفت.
نام شما:  *
پست الکترونیک:
وب سایت یا وبلاگ:
متن:  *

 
  تبلیغات
این سایت درستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به ثبت رسیده است. هر گونه استفاده  از مطالب و تصاویر سایت،  بدون اجازه و ذکر منبع کاری غیراخلاقی   و پیگرد قانونی دارد. لطفا جهت ذکر منبع از نام لاتین cookery.ir استفاده شود.

لطفا جهت وارد شدن به گالری سفارشات سایت کلیک کنید


*سفارش انواع دسر و سالاد کوکری*


اقامت ترکیه



مبلمان اداری آدینا

ارائه دهنده مبلمان اداری مدرن و کلاسیک
  09123485491 و 02144620086



دکتر مهناز فتحی

متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان

اردتدنسی پیشگیری دندانپزشکی کودکان مضطرب و کم سن

با یا بدون بیهوشی عمومی تلفن مطب: 44 24 24 44



لذت آشپزی

عکسهای ارسالی کاربران

مقاله های آموزشی

تاریخچه کیک

نکات مهم و مفید در پخت کیک

کاربرد ژلاتین

مقیاس اندازه گیری مواد


موسسه خیریه اشرف الانبیاء حمایت و توانمندی ایتام


اهدای عضو اهدای زندگی


گالری - نقشه سایت - معرفی سایت - ثبت نام در سایت - تماس با مدیر - پیشنهادات - پیوندها - تبلیغات در سایت - پذیرش سفارش
ورود اعضاء
RSS version 2 Standard Structure www.2del.com Designer Team Cichlid Control Panel Powered
کليه حقوق اين سايت متعلق مدیر وب سایت می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراح: روزبهان یوسفی