
محل قرارگیری بنر تبلیغاتی شما 60*468
شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب، پودر هل و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود سپس کنار گزارده.آرد را توی ظرف ریخته و روی حرارت کمی بو می دهیم رنگش تغییر کرد کنار می گذاریم تا کمی سرد شود سپس آن را الک کنید. روغن را در ظرف ریخته روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید و مرتب بهم زنید تا آرد کاملاً سرخ شود و کمی رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم،تا شربت جذب آرد شود و روغن بيندازد، بعد دوطرف قابلمهي حلوا را بگيريد و حلوا را در ظرف بغلطانيد تا بهتر روغن بيندازد . سپس حرارت را خیلی کم کرده و روی آن دم کنی قراردهید. پس از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
 | نکته |
آرد حلواي گندم، بهتر است آرد نان سنگك باشد، در اينصورت، حلوا خوشرنگتر و بهتر ميشود.
 | نکته |
روغن جامد، به تنهايي براي درست كردن حلوا مناسب نيست، چون ميبندد و سفت می شود.
 | نکته |
آرد را بايد با ملايمت سرخ كنيد تا نسوزد.
 | نکته |
هل سبز را با آسیاب پودر کرده سپس به شربت زعفران اضافه کنید.
 | نکته |
با آردبرنج ميتوانيد حلوا درست كنيد بايد آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا ميگويند.
 | نکته |
آرد حلوا را بايد حتماً الك كنيد.
 | نکته |
بهتر است از قاشق چوبي براي همزدن آرد و شربت استفاده كنيد.
 | نکته |
زعفران حلوا را بايد كاملاً ساييد و درشت نباشد چون در حلوا ديده ميشود.
 | نکته |
براي حلوای سه رنگ می توانید به جای زعفران از پودر کاکائو که در کمی آب حل شده است استفاده کنید به شربت اضافه کنید. و برای حلوای کمرنگ از زعفران استفاده نکنید.
 | نکته |
از كنجد و خشخاش نيز ميتوانيد براي تزئين روي حلوا استفاده كنيد.
 | نکته |
سرخ كردن به اندازه آرد، نكتة مهم در پختن حلوا ميباشد.
 | نکته |
در صورتیکه مایه کمی شل بود 1 الی 2 دقیقه حلوا را روی حرارت قرار دهید و اگر سفت بود کمی شربت یا روغن اضافه کنید.
 | نکته |
به جاي هريك از مواد حلوا، ميتوانيد موادي را جايگزين كنيد كه نام حلوا و مزهي آن تغيير ميكند.
 | نکته |
از حلوا، معمولاً در مناسبتهاي نذري و يا ايام سوگواري استفاده ميشود به شكلهاي مختلف، ميتوان حلوا را براي پذيرايي آماده كرد.
 | نکته |
درميان دو نان بستني، نان میکادو، نان شیرینی خامه ای، نان ولوان، میان دولایه کیک کم شیرین، نان رولت و یا درون کپسول های کاغذی مخصوص شیرینی می توانید سرو کنید.
 | نکته |
به صورت سنتی در مراسم سفره ها حلوا را در میان نان لواش ، سنگک و تافتون سرو می کنند.
 | نکته |
اصطلاحاً به غلتاندن حلوا در قابلمه، بقچهكردن و يا گهواره كردن ميگويند.
 | احتیاط |
موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت بايد خيلي مراقب بود و براي اين منظور از دستكش آشپزخانه استفاده کنید. تا احتمال پريدن حلوا و سوختن دست كاهش يابد.
مرحله 1
شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب، پودر هل و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود سپس کنار بگذارید.
مرحله 2
آرد را توی ظرف ریخته و روی حرارت کمی بو می دهیم رنگش تغییر کرد کنار می گذاریم تا کمی سرد شود سپس آن را الک کنید.
مرحله 3
روغن را در ظرف ریخته روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید و مرتب بهم زنید تا آرد کاملاً سرخ شود و کمی رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود
مرحله 4
سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم،تا شربت جذب آرد شود و روغن بيندازد، بعد دوطرف قابلمهي حلوا را بگيريد و حلوا را در ظرف بغلطانيد تا بهتر روغن بيندازد . سپس حرارت را خیلی کم کرده و روی آن دم کنی قراردهید. پس از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
مرحله 5
می توانید به جای زعفران از پودر کاکائو برای تیره شدن حلوا استفاده کنید. کافیست یک قاشق پودر کاکائو را در چند قاشق آب حل کنید و به شربت حلوا اضافه کنید و پس از آماده شدن حلوا با قالب به شکل دلخواه درآورید و روی حلوا بگذارید.
مرحله 6
می توانید حلوا با رنگ زعفرانی، شکلاتی و بدون زعفران را درون قالب به صورت لایه لایه روی هم قراردهید فشرده کنید و چند ساعت در یخچال قراردهید تا سفت شود . سپس از قالب درآورده و تزیین کنید.